Λουκάς Τουρνατζής

Ανάκληση αδειών ασφαλιστικών εταιρειών

Αγαπητοί μου,

Τη Δευτέρα 21/9/2009 η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αποφάσισε την αναστολή των αδειών λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών:

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL UNION)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL TRUST)
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑ

Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες που έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους στις ανωτέρω ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύπτονται από το Επικουρικό κεφάλαιο για 30 ημέρες και μόνο για την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης. Μετά τις 30 ημέρες τα αυτοκίνητα θα είναι ανασφάλιστα.

Στις ασφαλίσεις πυρός (επαγγελματικού ακινήτου ή κατοικίας) δεν ισχύει το ίδιο. Δεν υπάρχει καμία κάλυψη.

Τα ασφαλιστήρια υγείας και ατυχημάτων δεν υπάγονται στο επικουρικό κεφάλαιο.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα της ΕΠ.Ε.Ι.Α.

Στις ανωτέρω εταιρίες είναι ασφαλισμένα 800.000-1.000.000 οχήματα. Για τη δική σας ενημέρωση και προστασία θα ήθελα να γνωρίζετε τα παρακάτω :
Αν μετά τις 30 ημέρες εμπλακείτε σε ατύχημα με αυτοκίνητο που ήταν ασφαλισμένο σε αυτές τις εταιρίες, πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε την τροχαία στον τόπο του ατυχήματος. Στην περίπτωση που στο δικό σας ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου έχετε την κάλυψη ”ανασφάλιστου οδηγού” (στα ασφαλιστήρια της Interamerican προσφέρεται αυτή η κάλυψη), τότε θα ζητήσετε από την τροχαία να σας δώσει βεβαίωση ότι ο άλλος οδηγός είναι ανασφάλιστος και θα αποζημιωθείτε από τη δική σας εταιρία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Λουκάς Τουρνατζής

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: