Λουκάς Τουρνατζής

Ανασφάλιστα Οχήματα (αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά) και Πρόστιμα

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο μέχρι της 15/4/2013 (τελευταία εργάσιμη ημέρα 13/4) θα πρέπει να ασφαλιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα για να γλυτώσουν τα πρόστιμα.

A’ περίπτωση
Ασφαλίζει κάποιος το όχημα του πριν από αυτήν την ημερομηνία και δεν πληρώνει κάποιο πρόστιμο

Β’ περίπτωση
Μετά από αυτήν την ημερομηνία (ανασφάλιστο όχημα από 15/4/2013) για να το ασφαλίσει κάποιος, θα πληρώνει παράβολο στην εφορία 250ευρώ ως προυπόθεση για να ασφαλιστεί.

Γ’ περίπτωση
Αν δεν ασφαλιστεί μέσα σε 10 ημέρες από τις 15/4/2013, τα στοιχεία θα στέλνονται στην αστυνομική διεύθυνση και θα βεβαιώνεται επιπλέον πρόστιμο 250ευρώ για τα δίκυκλα, 500ευρώ για τα αυτοκίνητα και 1000ευρώ για τα ΦΔΧ.

Επειδή θα ασφαλιστούν μέσα σε 5 ημέρες >1.000.000 οχήματα δε θα πρέπει να περιμένει κάποιος να το κάνει στο τέλος της εβδομάδος.

Όποιος έχει ανασφάλιστο όχημα μπορεί να μου στείλει στο tournatzis@gmail.com τα κάτωθι στοιχεία *** για να του στείλω προσφορά και εφόσον την αποδεχθεί, σε άμεση έκδοση του συμβολαίου (εφόσον μου στείλει άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα).

Μπορεί να εκδοθεί και συμβόλαιο τρίμηνης πληρωμής, με εξόφληση εντός 5 ημερών.

Μπορείτε να προωθήσετε το άρθρο μου αν θέλετε. Ίσως προφυλάξετε κάποιον από μερικά επιπλέον πρόστιμα.

Οι ασφαλισμένοι σε περίπτωση που εμπλακούν σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, θα πρέπει να καλέσουν την τροχαία για να καταγράψει ότι το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο, ώστε στη συνέχεια να αποζημιωθεί από την κάλυψη ανασφάλιστου οδηγού (υπάρχει στα συμβόλαια της Interamerican). Επίσης καλό είναι να καλέσει και την ασφαλιστική εταιρία του για να καταγράψει το ατύχημα (Interamerican Auto Help στο τηλέφωνο 1158).

***
Αριθμό κυκλοφορίας
Ημερομηνία 1ης άδειας
Ημερομηνία μεταβίβασης αν το αγόρασε μεταχειρισμένο
Τ.Κ. διεύθυνσης (άδειας κυκλοφορίας ή φορολογικής δήλωσης)
Ημ. γέννησης
Μάρκα, μοντέλο, κυβικά εκατοστά ή φορολογίσιμοι ίπποι
Τρέχουσα εμπορική αξία (αν επιθυμείτε επιπλέον καλύψεις)
τηλέφωνο επικοινωνίας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: