Λουκάς Τουρνατζής

ΙΣΑ: Άγνοια και απογοήτευση συμπεράνει έρευνα για τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ

Σύγχυση, άγνοια και απογοήτευση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δηλώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων και των γιατρών, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε ασφαλισμένους και γιατρούς, κατά τη χρονική περίοδο 15- 23 Φεβρουαρίου και τα αποτελεσματά της παρουσίασαν, σήμερα, οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Ένας στους τρεις ασφαλισμένους θεωρούν ότι άλλαξαν όλα προς το χειρότερο, υποστηρίζουν ότι δεν εξυπηρετούνται ικανοποιητικά και πληρώνουν περισσότερα για τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους, ενώ το 60% των ασφαλισμένων αγνοούν την ύπαρξη του Φορέα.

Μόνο το 31% των ερωτηθέντων γνωρίζουν την ύπαρξη του Φορέα και το 10% γνωρίζει κάτι ακαθόριστο ως ενιαίο φορέα.

Το 43% των ασφαλισμένων, δήλωσαν ότι πληρώνουν πιο πολλά χρήματα για τα φάρμακά τους και το 39,4% για τις εργαστηριακές εξετάσεις τους.

Όσον αφορά στις ποιοτικές παραμέτρους, στην παρεχόμενη περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ, μόνο το 4-16% δηλώνει αλλαγή προς το καλύτερο. Ειδικότερα ένας στους τρεις, κατά μέσον όρο, θεωρεί ότι άλλαξε προς το χειρότερο ο τρόπος συνταγογράφησης των φαρμάκων, η ευκολία στα ραντεβού, ο χρόνος αναμονής, το κόστος επίσκεψης του γιατρού και το κόστος της αγοράς των φαρμάκων.

Λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι από το νέο σύστημα υγείας, δηλώνει και το 70% των ερωτηθέντων γιατρών, οι οποίοι, σε ποσοστό 64%, απορρίπτουν τον νέο φορέα και αρνούνται να συνάψουν σύμβαση.

Το 74 % των ιδιωτών γιατρών (που ήταν, ως πρότινος, συμβεβλημένοι με τα επιμέρους Ταμεία του ΕΟΠΥΥ, ή συνεχίζουν να είναι και τώρα συμβεβλημένοι) δεν γνωρίζει πότε θα πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ το 60% δεν γνωρίζει ούτε τον τρόπο με τον οποίο θα πληρωθεί.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο online στην παρακάτω διεύθυνση :
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1686996&nt=103

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: